Tényleg a méret a lényeg...

fullsizerender_3_2.jpg

Olyan téma ez, amiről kevesen mernek írni, de úgy érzem, hogy ezt tényleg célszerű tisztázni...

Nagyon sok helyről lehet azt hallani, hogy nem a méret a lényeg, az a fontos, hogy jól tudják használni.

Lehet, hogy valaki ezzel nyugtatgatja magát, de én ebbe egyáltalán nem hiszek. 

Természetesen ha igazán szeretünk valakit, akkor minden porcikájával együtt szeretjük, és ezáltal elfogadjuk az esetleges hiányosságokat.

Az viszont tény, hogyha valaki próbálta már nagy mérettel, akkor már nem fogja igazán jónak érezni a kisebbet.

Hogy miért?

Mert sokkal költséghatékonyabb, és kevesebbet kell belőle, mivel a naggyal "hamarabb jóllakunk".

Na de várjunk már egy pillanatot.... Hogy lehet költséghatékonyabb egy nagyobb műszer? 

Úgy manókáim, hogy a méretbeli értekezésemet erről fogom elmesélni:

Behúztalak a csőbe mi? :))))

A mai bejegyzésben a vattakorongok méretének fontosságáról fogok Nektek beszélni.

fullsizerender_13.jpg

A legtöbben vattakorongokat használnak a sminkük eltávolítására, mivel így a legegyszerűbb a sminklemosó segítségével lemosni.

A legnépszerűbb méret belőle a kis kör alakú, aminek ugyebár mind a két oldalát felhasználhatjuk. Véleményem szerint azok a legjobbak, amiknek le van "zárva" a széle. Ezáltal nem tud a lemosás közben szétjönni a két oldala.

A kevésbbé elterjedt méret pedig a nagyobb, ovális alakú. A sikertelensége talán abban rejlik, hogy valamivel drágább, mint a kisebb vattakorong, és még kevesebb is van a csomagban.

Aki nincsen képben, annak bemásolom a Rossmann webshopján lévő vattakorong kínálatot, így láthatjátok, hogy mekkora a különbség:

fullsizerender_2_2.jpg

fullsizerender_4_2.jpg

Így ha a darabra számoljuk ki az árát, akkor a kisebb 4 Ft/db, a nagy pedig 10 Ft/db.

A dupla ár azonnal megtérül, amint nem csak egy egyszerű szempillaspirált teszünk fel, mivel akkor már rögtön nem elég egy kis vattakorong hozzá. Alaphangon szükség van egy-egy darabra/szem. Az arc többi részéhez is kell legalább 2 darab, hogy minden négyzetcentiméteren megtisztítsuk a festéktől.

Az ovális korongnak az egyik oldala mind a két szememre elég, pedig nekem aztán mindig van rajta szemhéjpúder, spirál és általában még szemhéjtus is. A másik oldalával pedig tökéletesen le tudom hozni az alapozót, a korrektort és a bronzosítót.

Ha pedig még úgy érzem, hogy áttörölném még egyszer, akkor nem az egész területére teszek a micellásvízből, hanem csak az oldala egyik felére. A másik felére pedig már a tonikból teszek rá. Ezzel a módszerrel is megspóroltam 2 vattakorongot.

Aki még nem használta a vattakorongok king kongját, annak mindenképpen ajánlom, hogy legalább próbálja ki! :)

A Rossmann és a Müller termékpalettáján állandó termék, viszont a DM-ből eltűnt körülbelül 1 éve. Jó hír viszont, hogy a lajhár kollekció keretein belül újra visszatérnek az ovális vattakorongok! :)

 

Köszönöm, hogy velem tartottatok,

XoXo,

KISS from SzanciKISS